• NL
 • EN
 • DE

Offerte aanvragen

Vanclaes Custom Trailer

Design

De trailer waar kwaliteit, betrouwbaarheid én gemak samen komen

Met een Vanclaes boottrailer kunt u vertrouwen op een professionele partner. Het gepatenteerde laadsysteem van de Vanclaes-boottrailer neemt al het werk uit handen en stelt u in staat uw boot soepel en zonder schade te lossen. Uw boot te water laten is nog nooit zo eenvoudig geweest.

foto

Waarom Vanclaes Custom

Vanclaes houdt rekening met de behoeften van bootliefhebbers. Met het unieke zelfcentrerende laadsysteem is Vanclaes voorloper op het gebied van het verplaatsbaar maken van boten. Net als ieder ander Vanclaes laadsysteem, is het laadsysteem voor de Hermes Speedster speciaal ontwikkeld in samenwerking met de ontwerper van het Hermes Speedster.

Behalve dat het een innovatief en uniek systeem is, wordt het plaatsen van het laadsysteem altijd uitgevoerd door een Vanclaes vakman. Dit betekent dat alle Vanclaes boottrailers worden geleverd met een certificaat en dat de instellingen op uw boot worden afgesteld. Op deze manier bent u verzekerd van een zorgeloze ervaring met uw nieuwe trailer.

Technologie

Behalve dat het een innovatief en uniek systeem is

Een aangepast ontwerp voor iedere boot

Elke Vanclaes Customshop boottrailer is uniek en wordt op maat gemaakt. Daarnaast wordt elk Vanclaes product standaard uitgerust met een groot aantal features die uw Vanclaes Customshop boottrailer extra bijzonder maken. Hoe u de Vanclaes ook verder zou willen uitbreiden, u bent bij de aanschaf van een Vanclaes Customshop boottrailer in ieder geval gegarandeerd van:

• Een oplossing op maat
• Geïntegreerde en waterdichte LED verlichting
• Een rondom beschermend chassis en tevens loopbordes
• RVS chassisbalken en laadsysteem
• Een innovatief, getest en gecertificeerd laadsysteem onder uw boot
• Een eigentijds design
• Verlaagde assen en brede banden voor ultieme rijeigenschappen
• Triple-layer-protection, Senzimir, KathodischeTauchLackierung (KTL) en Poedercoating
• 2 jaar fabrieksgarantie en service mogelijkheden

Smeernippels

Voor de smering van uw remkabels

Bij een Vanclaes Boottrailer zijn alle RVS-remkabels van het schijfremsysteem uitgerust met smeernippels die voor u een goede, snelle en eenvoudige smering van de remkabels mogelijk maken. Zo gaat u altijd veilig en verantwoord op weg.

Oliegevulde wiellagers

Geen vastlopers meer

Bij uw Vanclaes Boottrailer zijn de assen i.c.m. schijfremmen voorzien van waterdichte en oliegevulde wiellagers. U heeft vast wel eens meegemaakt, uw boottrailer heeft een tijdje stil gestaan en het zoute en/of brakke water heeft vat gekregen op de wiellagers. Ze zitten muurvast, geen beweging meer in te krijgen. Met onze waterdichte en oliegevulde wiellagers is dat verleden tijd.

Triple Layer Protection

Duurzame bescherming van uw boottrailer

Staal heeft eigenlijk maar één nadeel, het moet beschermd worden tegen roest. Bij uw Vanclaes boottrailer hebben we een Triple Layer Protection toegepast voor een duurzame bescherming van uw boottrailer. Een Triple Layer Protection bestaat uit het thermisch verzinken van uw boot en uit het aanbrengen van een KTL-laag (elektrostatische dompellak) en poedercoating.

Thermisch verzinken biedt de volgende voordelen:

 • Goede hechting
 • Zeer slijt- en stootvast
 • Beschermt ook de holtes
 • Lange levensduur
 • Zelf herstellend vermogen

KTL

 • Zeer strakke en harde laklaag zonder oneffenheden
 • Milieuvriendelijk
 • Geeft vocht geen kans om eronder te kruipen (ook bij beschadiging)

Poedercoaten

 • zeer slijt en stootvast
 • uitstekend kleurbehoud
 • milieu vriendelijk
 • schitterende afwerking

Door onze boottrailers op deze manier te bescherming zullen zout of andere vormen van aanslag op de boottrailer minder kans krijgen om uw boottrailer aan te tasten.

Loopbordes als bescherming

Niet alleen interessant voor uw boot…

Want ook u bent op en top verzekerd van een veilige loop rondom of naar uw boot. Vormgeving en gebruiksgemak gaan bij Vanclaes hand in hand. Design is belangrijk, maar het draait om de functie ervan. Het loopbordes op de Vanclaes boottrailer is dan ook veel meer dan slechts een uniek designdetail. Het verzekert u van een veilige toegang tot uw boot zonder halsbrekende toeren en functioneert tevens als een beschermend frame. Hierdoor blijft de boot beschermd tegen steenslag, opspattend modder en lichte schade.

Waterdichte LED verlichting

Geïntegreerde lichtbalk voor onmiddellijk vaarplezier

Dankzij de innovaties van Vanclaes is één ding zeker: u kunt altijd en overal direct te water. Daar zorgt onder andere de in het chassis geïntegreerde LED verlichting voor. Als eerste introduceert Vanclaes een boottrailer die altijd klaar is voor gebruik. De volledig waterdichte LED verlichting zorgt daarnaast voor meer veiligheid. Aangedreven door een geavanceerde microchip (een wereldprimeur) zorgt deze LED verlichting voor “een betere en snellere waarneming door het achterop komend verkeer.”

Awards

DAME Award Categorie Winnaar METS 2013

De Vanclaes boottrailer, met zijn ontwerp, de moderne uitstraling en het zeer innovatieve karakter, heeft met recht de DAME Award 2013 gekregen van het panel van juryleden.

“Gedurfd ontwerp, duurzaam gebouwde boottrailer, opmerkelijk gebruik van toepasbare materialen en unieke branding, Vanclaes biedt iets compleet nieuws in deze sector. De juryleden waarderen vooral het robuuste loopplatform dat je in staat stelt om je voeten droog te houden bij het lanceren en ophalen van je boot en de geïntegreerde waterdichte verlichting die een afzonderlijke lichtbalk overbodig maakt. “

Certification

Je Vanclaes voldoet aan de Europese richtlijnen

Vanclaes levert boottrailers die voldoen aan de nieuwe Europese richtlijnen die van kracht zijn geworden op 29 oktober 2012. Elke aanhangwagen geschikt voor de openbare weg wordt geleverd met een COC (Certificate of Conformity), die kan worden gebruikt voor licentieregistratie in elk land van de Europese Unie . Een voorbeeld van deze richtlijnen is de regeling dat een boottrailer langer dan 6 meter 2 werkende achteruitrijlichten en een mistlamp moet hebben.

-->