• NL
 • EN
 • DE

Boek nu

Botterverhuur

Design

Welkom aan boord! Voor het leukste uitje van 2021!

Water, wind, gezelligheid, lekker eten en drinken. Alle elementen voor een geslaagd uitje voor iedereen! Stap samen met uw collega's , familie, vrienden of kennissen aan boord van één van onze botters en geniet!! Botter huren Harderwijk is al meer dan 17 jaar gespecialiseerd in uitgebreide arrangementen voor een gezellig dagje uit met ruim 3000 klanten per jaar. Op een van de mooiste plekjes in Nederland, van uit de oude vissershaven van Harderwijk aan de voormalige Zuiderzee, varen we langs onbewoonde eilandjes op het veluwemeer. onbeperkr genieten tijdens het uitwaaien van een hapje en een drankje! Kijk bij onze arrangementen voor meer ontspannende activiteiten en combineer het varen met andere arrangementen zoals een heerlijke bbq of visroken op een eiland. Of wat dacht u van een spannende wedstrijd met authentieke botters?

foto
Hoe werkt het

U en uw gasten worden door onze schippers ontvangen in de oude vissershaven van Harderwijk. Eenmaal aan boord zal er voor iedereen een heerlijk vers gezet kopje koffie of thee klaarstaan. Hierbij mag de ouderwetse kaneelcake niet ontbreken! Tevens kunt u kennismaken met de schipper en zijn maat.

Wanneer iedereen een plekje heeft gevonden kunnen we gaan uitvaren om het ruime sop te kiezen. Na het hijsen van de zeilen zullen we een schippersborrel schenken tevens zorgen wij voor: borrelbrood met kruidenboter en tapenade, kaas/ worst schotel en een visplateau bestaande uit o.a. Hollandse haring, zuur en roggebrood.

foto
foto
foto
foto
foto
foto
Kenmerken
 • Botter varen met hapjes en drankjes

  Duur van het complete arrangement is +/- 3,5 uur. Een compleet verzorgde botter tocht met hapjes en onbeperkt drankjes tijdens het gehele arrangement, zoals: haringhappen met schippersborrel. Dit allemaal voor een vaste prijs vooraf, all inclusive. Prijs op aanvraag.

 • Botter varen met barbecue op eiland

  Duur van het complete arrangement is +/- 5 uur. Bij ontvangst krijgt u van ons een koffie of thee en een lekkernij, zoals: Haringhappen met een schippersborrel. Daarnaast kunt u onbeperkt drankjes tijdens het gehele arrangement nuttigen en tot slot een compleet verzorgde BBQ op het eiland. Dat allemaal voor een vaste prijs vooraf, all inclusive. Prijs op aanvraag.

 • Botter varen met stadswandeling met gids

  Bij ontvangst kunt u koffie of thee en een lekkernij nuttigen. De Stadswandeling is onder leiding van een gids en varen op de botter met een hapje en drankje, zoals: haringhappen met een schippersborrel waarbij u tijdens het gehele arrangement onbeperkt drankjes kunt nuttigen. Dit voor een vaste prijs vooraf, all inclusive. Prijs op aanvraag.

Vakmanschap

In 1918 de helling van Janus Kok af en in de oorlog in gelegen in de haven van Urk

De geschiedenis van de EH 32 (inmiddels de HK 98), begint in 1918, als deze in Huizen op bestelling van visrokerij Schaap met registratienummer HZ 79 de helling van Janus Kok afglijdt. Deze werfbaas is langs de hele Zuiderzee befaamd om zijn vakmanschap. Inclusief zeil- en vistuig kost een botter, blinkend van de harpuis, bijna drieduizend gulden. In 1942 koopt Jan - van Oene - Edelenbosch de botter, en gaat er met zijn broers Hendrik en Albrecht vanuit Enkhuizen mee het zeegat uit. Met de afsluiting van de Zuiderzee in 1932 is het echter met de zoute vis gedaan.

Historie & vorige namen vaartuig: HZ79 fa. Honig-Boor - Huizen 1918-1926 visserij (koopschuit) EH32 Oene Edelenbosch - Enkhuizen 1926-1935 visserij EH32 "Hendrika" Jan Edelenbosch 1935-1943 visserij UK269 Gebr.van Urk - Urk 1943- ? noordzeevisserij Sterke - Harderwijk 1955? recreatie, vaarschool "Christoffel" Mens 1965?-? recreatie (jacht) EH32 "De Jonge Jacob" Jaap Klein - Monnickendam 1974?-1998 recreatie (visserman) EH32 Gelmer Luinge - Duiven 1998-heden recreatie Ca. 2010 van EH32 naar HK98.

Specificaties

Max. Crew

10
Specificaties
 • Lengte

  10,60 m

 • Breedte

  3,60 m

 • Motor

  Zeilen

 • Mast hoogte

  ± 14,5 m

 • Prijs

  prijs op aanvraag

 • ** kapitein aanwezig

Contact Formulier
DhrMevr

Ik ga akkoord met het verwerken van de verstrekte persoonsgegevens binnen de organisatie. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens ons privacybeleid.

Abonneer op de nieuwsbrief

-->